Author Topic: Help starting ISO for pcsx2  (Read 10726 times)

Offline bobzilla107

  • Member
  • ***
Help starting ISO for pcsx2
« on: Monday August 13, 2012, 11:12:16 PM »
I am currently running pcsx2 v 1.0.0 I have installed the bios and thought I have configured everything the same as soon in a few youtube videos. I try to load my iso and nothing happens. It just sits there. My pc specs are i5 @3 GHz. with 8G of ram and 1TB drive.

Offline reekon_retro

  • Member
  • ***
  • Can you see me? I think you need glasses...
Re: Help starting ISO for pcsx2
« Reply #1 on: Tuesday August 14, 2012, 11:43:25 AM »
Make sure you have a folder named Bios in the PCSX2 1.0.0 folder, if not create one in there. Put the bios files in there. Then run the program, click the config and choose the Plugin/Bios selector. In the next window select the BIOS tab at the top middle (between Plugins, Folders). Select the bios for the game region USA for NTSC or Europe for PAL. Apply settings. press ok.
Use Linuz Iso CDVD plugin. Choose this in the CDVD Plugins.
Go back to main menu, circle in the "Iso" option in CDVD tab then choose the "Iso Selector" and browse to your where you put your Iso and select it. When done select System tab and Boot CDVD.   

 

 

Offline bobzilla107

  • Member
  • ***
Re: Help starting ISO for pcsx2
« Reply #2 on: Thursday August 16, 2012, 10:25:32 PM »
Thanks for the help. Was able to get it going now.

Offline reekon_retro

  • Member
  • ***
  • Can you see me? I think you need glasses...
Re: Help starting ISO for pcsx2
« Reply #3 on: Saturday August 18, 2012, 10:36:53 AM »
Thanks for the help. Was able to get it going now.
Thanks for the help. Was able to get it going now.
Your welcome. You can check the Romulation main site for the the
Link to the pcsx2 site for tips and faqs for the emulator.   

Offline amymina5

  • Member
  • ***
Re: Help starting ISO for pcsx2
« Reply #4 on: Saturday September 21, 2013, 05:27:16 PM »
Help! I downloaded a Crash Twinsanity ISO, and PS2 bios (since my PS2 broke years ago), and I did the configure/set-up stuff, but when I loaded the ISO and pressed boot CD/DVD, I just saw a black screen after the startup!